![]() |
Acı Badem Tatlısı Tarifi Acı Badem Tatlısı Yapılışı Acı Badem Tatlısı Tarifi Nedir
ACI BADEM TATLISI
4 Adet büyük acıbadem kurabiyesi 1 Kutu krema veya 1 su bardağı krem şanti 1 Çorba kaşığı nescafe 1 Çorba kaşığı pudra şekeri 1 Çay bardağı ılık süt Yarım su bardağı çekilmiş yeşil fıstık veya badem Mevsim meyveleri (çilek, kivi, kayısı, muz gibi renkli ve tatlı meyvelerden her hangi birisi olabilir) HAZIRLANIŞI: Acıbadem kurabiyelerini ortadan ikiye kesin. Kurabiyeleri ılık süte batırıp, ıslatın. Acıbademlerin alt parçalarını düz kısımları üstte kalacak şekilde düz bir servis tabağına dizin. Kremaya pudra şekeri ve nescafe ilave edip, çırpın. Acıbademlerin üzerine sürün. Meyveleri küçük küçük doğrayıp, üzerine dizin. Acıbademlerin kalan yarısını kapak şeklinde üstlerine kapatın. Üzerini krema ve çekilmiş yeşil fıstık ile süsleyip, servis yapın. SÜRE 20 DK DIR 2 KİŞİLİKTİR Bonbon Tatlısı Malzemeler 2 Paket bisküvi 1 Paket margarin 8 Çorba kaşığı tozşeker 1 Limon kabuğu rendesi Yarım limon suyu (veya portakal) 2 Çorba kaşığı kakao Süsleme için : 2 Çorba kaşığı çekilmiş şam fıstığı veya fındık yada hindistancevizi Hazırlanışı: Bisküvileri ezerek toz haline getirin. Margarini eritip tozşekeri ilave edin ve karıştırıp bisküvilere ekleyin. Kakao, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ilave edip iyice karıştırın. Hazırladığınız karışım henüz sıcakken ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp top haline getirin. Dilediğiniz süsleme malzemesine bulayıp servis tabağına yerleştirin. NOT : Süsleme sırasında topların sıcak olmasına dikkat edin. Aksi halde süsleme malzemelerine bulamakta zorluk çekersiniz. SÜRE 30 DK DIR 8 KİŞİLİKTİR |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.