|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
çatal, lokması, tarifi, yapilisi |
![]() |
Çatal Lokması - Çatal Lokması Yapilisi - Çatal Lokması Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çatal Lokması - Çatal Lokması Yapilisi - Çatal Lokması TarifiMalzemeler 3 su bardağı un 1 su bardağı yoğurt 2 yumurta 2 çay kaşığı kabartma tozu 2 su bardağı sıvı yağ 6 yemek kaşığı bal Yapilisi Derin bir kaba unu döküp ortasını açın ![]() Sıvıyağ hariç bütün malzemeyi kaba ekledikten sonra pütürsüz bir hamur haline gelene kadar yoğurun ![]() Hamurunuzu silindir şeklinde yuvarlayın ![]() 5 cm'lik parçalara bölün ![]() Her parçanın 2 ucunu ½ cm kadar kesin ![]() Hazırladığınız lokmaları kızgın sıvı yağda kızartıp emici kağıda çıkartın ![]() Üzerine bal gezdirip servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|