![]() |
Erkekeli Sütlaç Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erkekeli Sütlaç Tarifi YapılışıErkekeli Sütlaç Tarifi - Erkekeli Sütlaç Yapılışı - Erkekeli Sütlaç Malzemeleri Malzemeler 1 lt ![]() 5 yemek kaşığı kaşığı toz şeker (şekerli seven 1-1,5 su bardağı kullanabilir ![]() 80 gr ![]() 1,5 yemek kaşığı pirinç unu(sulu seven silme katı seven tepeleme kullansın) 1,5 yemek kaşığı buğday nişastası(sulu seven silme katı seven tepeleme kullansın)) 1 adet damla sakızı(ciklet & doğal sakız, ben ciklet kullanıyorum ![]() 1 paket (10 gr ![]() ![]() 0,5-0,6 lt ![]() 1-Küçük bir tencerede,suyu koyup, pirinci yumuşayana kadar pişirin-yaklaşık 20 dk ![]() 2-Tencerede, sütü,pirinç ununu,b ![]() ![]() ![]() 3-Sakızı ilave edip, ocağın altını önce orta ateşte devamlı telle karıştırarak çırpın süt ısınınca ,süzdüğünüz pişen pirinci ilave ediniz, hızlı ateşe getirin,karıştırmaya devam edin ![]() 4-Muhallebi haline gelince ateşi en kısığa getirin, 3-5 dk ![]() ![]() 5-Ocağın altını kapatıp,vanilyayı ilave edip, biraz karıştırın ![]() 6-Kaselere veya fırın sütlaç yapacaksanız borcama tamamını ilave ediniz ![]() 7-Fırında üstünü hafif veya sevenler iyice yakabilir(ben yanık severim) 8-Fırınsız olanı tarçınla süsleyip soğuk servis yapabilirsiniz ![]() Tanrımıza hamdolsun, AFİYET OLSUN… |
![]() |
![]() |
|