![]() |
İrmikli Şeftali Tatlısı Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İrmikli Şeftali Tatlısı Tarifi Yapılışıİrmikli Şeftali Hazırlanışı - Tatlı Tarfileri - İrmikli Tatlı Hazırlanışı Malzemeler 2 su bardağı şeftali suyu 2 su bardağı irmik 2 su bardağı su 1 su bardağı toz şeker 1 çorba kaşığı margarin Üzeri İçin; 2 adet şeftali # İlk işlem olarak şeftalilerin kabukları soyulur ![]() ![]() # Orta büyüklükteki kek kalıbı yada cam bir kap hafif ıslatılır ![]() ![]() ![]() # Bir tencereye şeftali suyu, su, irmik ve toz şeker konur, önce soğuk olarak karıştırılır ![]() ![]() # Ateşten alına irmikli karışıma margarin eklenir, iyice karıştırılır ![]() ![]() # Yaklaşık 4 yada 5 saat sonra servis tabağına ters çevrilir, dilimlenerek servise sunulur ![]() |
![]() |
![]() |
|