![]() |
İrmikli Şeftali Tatlısı Tarifi Yapılışı
İrmikli Şeftali Hazırlanışı - Tatlı Tarfileri - İrmikli Tatlı Hazırlanışı
Malzemeler 2 su bardağı şeftali suyu 2 su bardağı irmik 2 su bardağı su 1 su bardağı toz şeker 1 çorba kaşığı margarin Üzeri İçin; 2 adet şeftali # İlk işlem olarak şeftalilerin kabukları soyulur. Ortadan ikiye kesilir, çekirdekleri çıkartılır ve dilimlenir. # Orta büyüklükteki kek kalıbı yada cam bir kap hafif ıslatılır. Doğranan şeftaliler düzgün bir şekilde dizilir. Bir kenara bırakılır. # Bir tencereye şeftali suyu, su, irmik ve toz şeker konur, önce soğuk olarak karıştırılır. Daha sonra orta ateşli ocakta sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirilir. # Ateşten alına irmikli karışıma margarin eklenir, iyice karıştırılır. Önceden hazırlanmış şeftali dilimlerinin üzerine dökülür, üzeri düzeltilir, buzdolabının alt rafına yerleştirilir. # Yaklaşık 4 yada 5 saat sonra servis tabağına ters çevrilir, dilimlenerek servise sunulur. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.