Turunç Çiçeği Reçeli Tarifi,Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Turunç Çiçeği Reçeli Tarifi,YapılışıTurunç Çiçeği -Turunç Çiçeği Reçeli - Turunç Çiçeği Reçelin Yapılışı -Tarifi Malzemeler * 1 su bardağı turunç çiçeği yaprağı * 2 su bardağı şeker * 1 adet limon Turunç çiçeklerinin taç yaprakları ayrılır 2 Kaynar suda 4-5 dakika kaynatılan yapraklar, soğuk ve limonlu suya alınır![]() 3 Aynı işlem 3 defa daha tekrarlanır![]() 4 Acısı çıkartılan yaprakların üzeri şekerle kaplanıp bir kaç saat bekletilir![]() 5 Sulanan yapraklar, ağır ateşte şekeri eriyene ve kıvam alana kadar pişirilir![]() 6 Kıvam alır almaz, bir kaç damla limon suyu eklenip altı kapatılır![]() 7 Önceden sterilize edilmiş kavanozlara doldurularak, ağzı kapatılıp ters çevirlerek soğutulur![]() ![]() |
|
|
|