ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Turunç Çiçeği Reçeli Tarifi,Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=429928)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:21 AM

Turunç Çiçeği Reçeli Tarifi,Yapılışı
 
Turunç Çiçeği -Turunç Çiçeği Reçeli - Turunç Çiçeği Reçelin Yapılışı -Tarifi

Malzemeler

* 1 su bardağı turunç çiçeği yaprağı
* 2 su bardağı şeker
* 1 adet limon



. Turunç çiçeklerinin taç yaprakları ayrılır.
2. Kaynar suda 4-5 dakika kaynatılan yapraklar, soğuk ve limonlu suya alınır.
3. Aynı işlem 3 defa daha tekrarlanır.
4. Acısı çıkartılan yaprakların üzeri şekerle kaplanıp bir kaç saat bekletilir.
5. Sulanan yapraklar, ağır ateşte şekeri eriyene ve kıvam alana kadar pişirilir.
6. Kıvam alır almaz, bir kaç damla limon suyu eklenip altı kapatılır.
7. Önceden sterilize edilmiş kavanozlara doldurularak, ağzı kapatılıp ters çevirlerek soğutulur..





Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.