Vanilyalı İncir Reçeli Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Vanilyalı İncir Reçeli Tarifi Yapılışıincir reçeli nasıl yapılır - incirden reçel yapımı - olgun incir reçeli - ham incir reçeli - incir reçeli tatifi - baba incir ne demektir Malzemeler: Yarım kg ham incir 2 su bardağı şeker 2-2,5 su bardağı su 1 çay kaşığı limon suyu 1 paket vanilya Yapılışı: İlk işlem olarak incir ağacının ilk verdiği mahsul olan ham incirler soyulur ![]() Bir tencereye bol miktarda su konur, kaynatılır ve soyulan incirler atılır ![]() Tam pişmeden, sadece yumuşayacak kadar haşlanır ![]() Bu arada başka bir tencereye şeker ve su konur, orta ateşte koyulaşana kadar pişirilir ![]() Şerbet kıvam alınca limon tuzu katılır ![]() İncirler kaynayan sudan alınır Hafif sıkarak şerbete atılır, şeffaflaşana kadar kısık ateşte pişirilir![]() Ateşten alamadan hemen önce vanilya katılır, karıştırılır ![]() Ocak kapatılır, reçel tencerede soğutulur Sonra kavanoza doldurulur![]() Not: Ağacın ilk veren incir mahsulune "baba incir" de denir alıntı |
|
|
|