ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Vanilyalı İncir Reçeli Tarifi Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=429856)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:33 AM

Vanilyalı İncir Reçeli Tarifi Yapılışı
 
incir reçeli nasıl yapılır - incirden reçel yapımı - olgun incir reçeli - ham incir reçeli - incir reçeli tatifi - baba incir ne demektir

Malzemeler:


Yarım kg ham incir

2 su bardağı şeker

2-2,5 su bardağı su

1 çay kaşığı limon suyu

1 paket vanilya


Yapılışı:


İlk işlem olarak incir ağacının ilk verdiği mahsul olan ham incirler soyulur.

Bir tencereye bol miktarda su konur, kaynatılır ve soyulan incirler atılır.

Tam pişmeden, sadece yumuşayacak kadar haşlanır.

Bu arada başka bir tencereye şeker ve su konur, orta ateşte koyulaşana kadar pişirilir.

Şerbet kıvam alınca limon tuzu katılır.

İncirler kaynayan sudan alınır. Hafif sıkarak şerbete atılır, şeffaflaşana kadar kısık ateşte pişirilir.

Ateşten alamadan hemen önce vanilya katılır, karıştırılır.

Ocak kapatılır, reçel tencerede soğutulur. Sonra kavanoza doldurulur.



Not: Ağacın ilk veren incir mahsulune "baba incir" de denir.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.