![]() |
Kivi Reçeli Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kivi Reçeli Tarifi YapılışıKivi Reçeli Tarifi - Kivi Reçeli Nasıl Yapılır - Kivi Reçeli Malzemeleri Malzemeler: 1 kg ![]() 800 gr ![]() 1 limon suyu Hazırlanışı: * Kabuklarını soyup yarım ay şeklinde ince doğradım ve kaynatacağım tencereye aldım ![]() * Şekeri üzerine döküp ezilmemesine dikkat ederek hafifce karıştırdım ![]() * Kapağını kapatarak sulanması için 10-12 saat beklettim ![]() * Ocağa alarak kaynamaya bıraktım ![]() * Kaynamaya başladığı an ocağı kıstım ve limon suyunu ilave ederek kaynatmaya devam ettim ![]() * Ben koyu kıvam reçellerden hoşlanıyorum ![]() ![]() * Reçel yaparken hiç kıvam yoklaması yapmam ![]() ![]() * Reçel baloncuklar yapmaya başlayacak ve çok geçmeden tüm tencere baloncuklarla kaplanacaktır ![]() ![]() ![]() * Bazı kişiler daha sıvı reçeli seviyor fakat benim reçelim ekmeğin üzerinden akmamalı ![]() * Eğer gözünüzden kaçmış fazla kaynamışsa biraz su ilavesiyle aynı aşamaya gelene kadar tekrar kaynatmak ![]() Püf noktası: TENCERENİN TÜM YÜZEYİ BALONCUK OLDUĞU AN OCAĞI KAPAMAKTIR ![]() |
![]() |
![]() |
|