Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kivi, reçeli, tarifi, yapılışı

Kivi Reçeli Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kivi Reçeli Tarifi Yapılışı

Kivi Reçeli Tarifi - Kivi Reçeli Nasıl Yapılır - Kivi Reçeli Malzemeleri

Malzemeler:
1 kg kivi
800 gr şeker
1 limon suyu

Hazırlanışı:

*
Kabuklarını soyup yarım ay şeklinde ince doğradım ve kaynatacağım tencereye aldım
*
Şekeri üzerine döküp ezilmemesine dikkat ederek hafifce karıştırdım
*
Kapağını kapatarak sulanması için 10-12 saat beklettim
*
Ocağa alarak kaynamaya bıraktım
*
Kaynamaya başladığı an ocağı kıstım ve limon suyunu ilave ederek kaynatmaya devam ettim
*
Ben koyu kıvam reçellerden hoşlanıyorum Ekmeğe sürüldüğünde ekmekten akmamalı
*
Reçel yaparken hiç kıvam yoklaması yapmam Tüm tencere baloncuklarla kapladığı an hiç beklemeden ocağı kapattım
*
Reçel baloncuklar yapmaya başlayacak ve çok geçmeden tüm tencere baloncuklarla kaplanacaktır Tüm tencere baloncuklarla kaplandığı an ocak kapatılmadır Bu şekilde 1 dk bile fazla kaynaması çok sert olmasını sağlayacağı için baloncuk yapmaya başladığında gözünüzü üzerinde ayırmayın
*
Bazı kişiler daha sıvı reçeli seviyor fakat benim reçelim ekmeğin üzerinden akmamalı
*
Eğer gözünüzden kaçmış fazla kaynamışsa biraz su ilavesiyle aynı aşamaya gelene kadar tekrar kaynatmak

Püf noktası: TENCERENİN TÜM YÜZEYİ BALONCUK OLDUĞU AN OCAĞI KAPAMAKTIR

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com