![]() |
Kivi Reçeli Tarifi Yapılışı
Kivi Reçeli Tarifi - Kivi Reçeli Nasıl Yapılır - Kivi Reçeli Malzemeleri
Malzemeler: 1 kg. kivi 800 gr. şeker 1 limon suyu Hazırlanışı: * Kabuklarını soyup yarım ay şeklinde ince doğradım ve kaynatacağım tencereye aldım. * Şekeri üzerine döküp ezilmemesine dikkat ederek hafifce karıştırdım. * Kapağını kapatarak sulanması için 10-12 saat beklettim. * Ocağa alarak kaynamaya bıraktım. * Kaynamaya başladığı an ocağı kıstım ve limon suyunu ilave ederek kaynatmaya devam ettim. * Ben koyu kıvam reçellerden hoşlanıyorum. Ekmeğe sürüldüğünde ekmekten akmamalı. * Reçel yaparken hiç kıvam yoklaması yapmam. Tüm tencere baloncuklarla kapladığı an hiç beklemeden ocağı kapattım. * Reçel baloncuklar yapmaya başlayacak ve çok geçmeden tüm tencere baloncuklarla kaplanacaktır. Tüm tencere baloncuklarla kaplandığı an ocak kapatılmadır. Bu şekilde 1 dk. bile fazla kaynaması çok sert olmasını sağlayacağı için baloncuk yapmaya başladığında gözünüzü üzerinde ayırmayın * Bazı kişiler daha sıvı reçeli seviyor fakat benim reçelim ekmeğin üzerinden akmamalı. * Eğer gözünüzden kaçmış fazla kaynamışsa biraz su ilavesiyle aynı aşamaya gelene kadar tekrar kaynatmak. Püf noktası: TENCERENİN TÜM YÜZEYİ BALONCUK OLDUĞU AN OCAĞI KAPAMAKTIR. |