|
|
Konu Araçları |
kayısı, reçeli, yapılır, yapılışı |
Kayısı Reçeli Nasıl Yapılır - Kayısı Reçeli Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kayısı Reçeli Nasıl Yapılır - Kayısı Reçeli YapılışıKayısı Reçeli Nasıl Yapılır - Kayısı Reçeli Yapılışı Kayısı Reçeli Nasıl Yapılır Kayısı Reçeli Yaparken Kayısıların Biraz Olgunlarını Seçmenizde Fayda Var Kayısıları Yıkadıktan Sonra Soyun (Tercihe Bağlı )ve Çekirdeği Çıkarın 1 Kase Doğranmış Kayısıya Bir Kase Toz Şeker Bu Şekilde Ölçün ve Bir Gece Bekletin Ocağa Alın ve Orta Ateşte Kaynatmaya Başlayın Kaynamaya Başlayınca Köpük Oluşmaya Başlayacak u Köpüğü Süzgeçli Kaşıkla Alın Köpüğün Tamamen Temizlendiğine Emin Olun Kaynatma Süresi 10- 15 Dakika Arası (Kıvama Göre Belirleyin) Ocaktan Almanıza 2-3 Dakika Kala Yarın Limon Suyunu Ekleyin ve Ocaktan Alın Soğumaya Bırakın |
|