|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
dondurmalı, pastası, tarifi, yanardağ, yapılışı |
![]() |
Dondurmalı Yanardağ Pastası Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dondurmalı Yanardağ Pastası Tarifi YapılışıDondurmalı Yanardağ Pastası Tarifi Dondurmalı Yanardağ Pastası Yapılışı Dondurmalı Yanardağ Pastası MALZEMELER: -5 yumurta -1 su bardağı şeker -1,5 su bardağı un, yarım su bardağı patates nişastası -1 limon kabuğu rendesi ve bir kaşık limon suyu -1 çay kaşığı vanilya ve 1 çay kaşığı kabartma tozu -Pastayı nemlendirmek için 1 kahve fincanı likörlü su DONDURMA İÇİN: -Kaymaklı veya vanilya dondurma ÜZERİ İÇİN -4 yumurta -3 kahve fincanı şeker -Yarım paket vanilya YAPILIŞI: 1- 25 cm ![]() ![]() 2- Yumurtalar, şeker ve limon kabuğu rendesi iyice koyulaşıncaya kadar çarpılır ![]() ![]() ![]() ![]() 3- Enine iki parçaya kesilir ![]() ![]() ![]() ![]() 4- 3 kahve fincanı şeker, 2 fincan su ile kaynatılıp çok koyu bir şurup yapılır ![]() ![]() ![]() ![]() 5- Soğuyunca altta biriken şurubu almadan krema torbasına doldurulur ![]() ![]() 6- Sofraya getirilirken pastanın tepesine saf alkole batırmış bir kesme şeker konur ve yakılır ![]() ![]() Not: Pastanın etrafı mevsim meyveleri ile süslenir ![]() Alıntı |
![]() |
![]() |
|