![]() |
Dondurmalı Yanardağ Pastası Tarifi Yapılışı
Dondurmalı Yanardağ Pastası Tarifi
Dondurmalı Yanardağ Pastası Yapılışı Dondurmalı Yanardağ Pastası MALZEMELER: -5 yumurta -1 su bardağı şeker -1,5 su bardağı un, yarım su bardağı patates nişastası -1 limon kabuğu rendesi ve bir kaşık limon suyu -1 çay kaşığı vanilya ve 1 çay kaşığı kabartma tozu -Pastayı nemlendirmek için 1 kahve fincanı likörlü su DONDURMA İÇİN: -Kaymaklı veya vanilya dondurma ÜZERİ İÇİN -4 yumurta -3 kahve fincanı şeker -Yarım paket vanilya YAPILIŞI: 1- 25 cm. çapında kalıp yağlanır, unlanır, fırın yakılır. 2- Yumurtalar, şeker ve limon kabuğu rendesi iyice koyulaşıncaya kadar çarpılır. Elenmiş nişasta-un vanilya, kabartma tozu karışımı konup karıştırılır. Kalıba boşaltılıp orta ısılı fırında 35- 40 dakika pişirilir. Soğuyunca kalıptan çıkarılır. 3- Enine iki parçaya kesilir. Parçalar soğuk likörlü şekerli su ile ıslatılır. Arasına dondurma konur. Buzlukta soğuk olarak saklanır. 4- 3 kahve fincanı şeker, 2 fincan su ile kaynatılıp çok koyu bir şurup yapılır. Yumurta akları çarpılır, katı kar haline getirilir. Kaynar şurup dökülüp karıştırılır. Vanilya konur. 5- Soğuyunca altta biriken şurubu almadan krema torbasına doldurulur. Pastanın üzerine dağ biçiminde sıkılır. 6- Sofraya getirilirken pastanın tepesine saf alkole batırmış bir kesme şeker konur ve yakılır. Şeker karamelize olarak yanıp aşağı doğru akar. Not: Pastanın etrafı mevsim meyveleri ile süslenir. Alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.