Zeytinyağlı Enginar Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı Enginar Tarifi YapılışıZeytinyağlı Enginar Tarifi - Zeytinyağlı Enginar Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Enginar Malzemeleri Malzemeler - 1 Tutam Dere Otu - 4 Adet Enginar - 300 Gr Hazır Garnitür - 2 Adet Kesme Şeker - 1 Adet Kuru Soğan - Yarım Adet Limonun Suyu - 100 ml Su - 4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı - Kararında Tuz Hazırlanışı Soğanı, 2 kaşık zeytinyağı ilavesi ile şeffaflaşıncaya kadar pişirelim Garnitür sebzeleri ilave edip birkaç dakika kavuralım Su, şeker ve tuz ekleyip 3-4 dk pişirelim Enginarları yıkadıktan sonra bir tencereye yerleştirelim İçlerine sebzeli karışımdan doldurup tencereye iki parmak su ilave edelim 2 kaşık zeytinyağı ve limon suyunu enginarların üzerinde gezdirdikten sonra tencerenin kapağını kapatıp 15-20 dk pişirelim Enginarlar hafif soğuduktan sonra üzerine kıyılmış dereotu serpip servis yapalım |
|
|
|