![]() |
Zeytinyağlı Enginar Tarifi Yapılışı
Zeytinyağlı Enginar Tarifi - Zeytinyağlı Enginar Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Enginar Malzemeleri
Malzemeler - 1 Tutam Dere Otu - 4 Adet Enginar - 300 Gr Hazır Garnitür - 2 Adet Kesme Şeker - 1 Adet Kuru Soğan - Yarım Adet Limonun Suyu - 100 ml Su - 4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı - Kararında Tuz Hazırlanışı Soğanı, 2 kaşık zeytinyağı ilavesi ile şeffaflaşıncaya kadar pişirelim. Garnitür sebzeleri ilave edip birkaç dakika kavuralım. Su, şeker ve tuz ekleyip 3-4 dk pişirelim. Enginarları yıkadıktan sonra bir tencereye yerleştirelim. İçlerine sebzeli karışımdan doldurup tencereye iki parmak su ilave edelim. 2 kaşık zeytinyağı ve limon suyunu enginarların üzerinde gezdirdikten sonra tencerenin kapağını kapatıp 15-20 dk pişirelim. Enginarlar hafif soğuduktan sonra üzerine kıyılmış dereotu serpip servis yapalım. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.