Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dolması, ekşili, mercimek, tarifi, yapılışı

Ekşili Mercimek Dolması Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ekşili Mercimek Dolması Tarifi Yapılışı



Ekşili Mercimek Dolması Tarifi - Ekşili Mercimek Dolması Yapılışı - Ekşili Mercimek Dolması Malzemeleri






Malzemeler:

* 200-250 gr salamura asma yaprağı

* 2 su bardağı yeşil mercimek

* 2 adet orta boy kuru soğan

* 4 adet taze yeşil soğan

* 1 demet dereotu

* 1 demet maydonoz

* 4 çay kağışı domates salçası

* 1/2 su bardağı zeytinyağı

* 2 çay kaşığı tozşeker

* 2 çay kaşığı tuz, karabiber

* 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

* 2 adet limon suyu

* 2 su bardağı sıcak su


Yapılışı:

* Önce iyice yıkadığınız mercimekleri orta boy bir tencereye koyup üzerine tam çıkacak kadar su ekleyin

* Orta ısılı ateşte mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirinBu işlemi daha kısa sürede düdüklü tencere ile de yapabilirsiniz

* Haşlanan mercimekleri süzdürüp derin bir kabın içine aktarınBu arada kuru soğanları soyup tavla zarı şeklinde çok ince doğrayın

* Taze yeşil soğanları maydonoz ve dereotunu ayıklayıp yıkadıktan sonra incecik dilimleyin

* Hazırladığınız bu sebzelerin hepsini haşlanmış mercimeklerin üzerine aktarıp kaşıkla karıştırın

* Tuz ve karabiberle beraber toz kırmızı biberi de üzerlerine serpinSalçayı beraber zeytinyağını da ilave edip toz şekeri katın

* Böylece hazırladığınız dolma içini kaşıkla yada elinizle iyice karıştırınÖte yandan salamura asma yapraklarını kaynar suya batırıp 2-3 dakika tutup çıkartın

* Elinizle suyunu sıkıp yaprakları tek tek açarak bir tepsinin içine sıralayın

* Yaprakların parlak kısmı dışa gelecek şekilde içlerine birer çorba kaşığı hazırladığınız mercimekli harçtan koyup dolma gibi sarın

* Geniş bir tencerenin altına birkaç yaprağı açarak yayınÜzerine sıkıca sardığınız dolmaları aralıksız dizin

* Dolmaların üzerine limon suyunu gezdirip tencerenin kenarından da sıcak suyu dökün

* Eğer mevsimiyse 7-8 adet yeşil can eriğini de dolmaların arasına serpiştirin

* Yemeği orta ısılı ateşte en az 30-35 dakika pişirip ılık yada soğuk olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.