![]() |
Ekşili Mercimek Dolması Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ekşili Mercimek Dolması Tarifi YapılışıEkşili Mercimek Dolması Tarifi - Ekşili Mercimek Dolması Yapılışı - Ekşili Mercimek Dolması Malzemeleri ![]() Malzemeler: * 200-250 gr salamura asma yaprağı * 2 su bardağı yeşil mercimek * 2 adet orta boy kuru soğan * 4 adet taze yeşil soğan * 1 demet dereotu * 1 demet maydonoz * 4 çay kağışı domates salçası * 1/2 su bardağı zeytinyağı * 2 çay kaşığı tozşeker * 2 çay kaşığı tuz, karabiber * 1 çay kaşığı kırmızı toz biber * 2 adet limon suyu * 2 su bardağı sıcak su Yapılışı: * Önce iyice yıkadığınız mercimekleri orta boy bir tencereye koyup üzerine tam çıkacak kadar su ekleyin ![]() * Orta ısılı ateşte mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirin ![]() ![]() * Haşlanan mercimekleri süzdürüp derin bir kabın içine aktarın ![]() ![]() * Taze yeşil soğanları maydonoz ve dereotunu ayıklayıp yıkadıktan sonra incecik dilimleyin ![]() * Hazırladığınız bu sebzelerin hepsini haşlanmış mercimeklerin üzerine aktarıp kaşıkla karıştırın ![]() * Tuz ve karabiberle beraber toz kırmızı biberi de üzerlerine serpin ![]() ![]() * Böylece hazırladığınız dolma içini kaşıkla yada elinizle iyice karıştırın ![]() ![]() * Elinizle suyunu sıkıp yaprakları tek tek açarak bir tepsinin içine sıralayın ![]() * Yaprakların parlak kısmı dışa gelecek şekilde içlerine birer çorba kaşığı hazırladığınız mercimekli harçtan koyup dolma gibi sarın ![]() * Geniş bir tencerenin altına birkaç yaprağı açarak yayın ![]() ![]() * Dolmaların üzerine limon suyunu gezdirip tencerenin kenarından da sıcak suyu dökün ![]() * Eğer mevsimiyse 7-8 adet yeşil can eriğini de dolmaların arasına serpiştirin ![]() * Yemeği orta ısılı ateşte en az 30-35 dakika pişirip ılık yada soğuk olarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|