Barbunya Piyazı Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Barbunya Piyazı Tarifi YapılışıBarbunya Piyazı Tarifi - Barbunya Piyazı Nasıl Yapılır - Barbunya Piyazı Malzemeleri Malzemeler * 1 su bardağı Barbunya * 2 dal kıvırçık Marul * 1 adet Soğan * 3 adet Taze Soğan * 1 adet Salatalık * 1 adet Turşu zeytin dolması * 3 dal Maydanoz * 1 adet Limon Suyu * 1 çorba kaşığı Zeytinyağı * Domates * * Mutfak: Belirsiz Hazırlanışı 1 su bardağı barbunyayı geceden suda bekletip, daha sonra haşlayın 2 dal kıvırcığı doğrayın 1 adet soğanı piyazlık doğrayın 3 adet taze soğan, 1 adet salatalık ve 1 çorba kaşığı turşulu zeytini küçük doğrayın 3 dal maydanozu ince kıyın 1 adet limonun suyunu sıkın 1 çorba kaşığı zeytinyağıyla karıştırıp, piyazın üzerine gezdirin Dilimlenmiş domatesle süsleyip servis yapın Afiyet Olsun |
|