Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kazan, kebabı, resimli, tarifi, yapılır

Kazan Kebabı - Kazan Kebabı Nasıl Yapılır - Kazan Kebabı Resimli Tarifi

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kazan Kebabı - Kazan Kebabı Nasıl Yapılır - Kazan Kebabı Resimli Tarifi



Kazan Kebabı

Patlican ve domatesle yapilan yemekleri seviyorsaniz Sanliurfa'nin bu yemegine de bayilacaksiniz demektir Gecenlerde aklima evlendigimden beri bu yemegi hic pisirmedigim geldi ve hemen malzemeleri alip yapmaya karar verdim Ne kadar da ozlemisim Daha once esim hic yememisti ve cok begendi Iki kisi koca tencereyi bitirdik ve hic de pisman olmadikDenemenizi tavsiye ediyorum begeneceginize eminim Simdiden afiyet olsun:

Mazlemeler:

*
3 adet orta boy patlican
*
2 adet iri domates
*
500 g orta yagli kuzu kiyma (dana kullananlar ete 1 yk yag eklemeli)
*
1 adet orta boy sogan(ince dogranmis)
*
1+1 yk salca
*
1/2 ck karisik baharat
*
Biraz tuz
*
1 tk pul biber
*
1/2 sb su
*
3 yk sivi yag

Karisik Baharat icin 3 yk karabiber 2 yk tarcin 1 tk karanfil ve 1 tk yenibahari guzelce harmanlayin

Et baharat sogan karabiber pul biber ve bir yk salcayi derin bir kapta yogurun
2
Patlicanlarin sap kismini ve domateslerin tepesini bir kapak gibi kesin
3
Patlicanlari verev sekilde 2-3 yerinden kesin; ama dilimlemeyin (yani dibine kadar kesmeyin butun kalmasi lazim) Domatesleri de iki yerinden boyuna kesin ve yine koparmamaya ozen gosterin
4
Hazirladiginiz etten parcalar koparip minik kofteler yapin Kestiginiz patlican ve domatesin yariklarini bu etleri yerlestirin yerlestirirken patlican dilimlerini ana parcasindan koparmamaya ozen gosterin


5

Kebaplari teflon bir tencereye yarik kisimlari fotografdaki gibi uste gelecek sekilde yerlestirinKalan bir yk salcayi yarim sb suda iyice eritip kebaplarin uzerine gezdirin Iki yk sivi yagi da kebaplarin uzerine gezdirdikten sonra tencerenin kapagini kapatin ve patlicanlar ve domatesler pisinceye kadar kisik ateste pisirinSeklini bozmadan spatula yardimi ile tabaklara alip (koparsa bile onemli degil tabaga bitistik olarak yerlesirirsiniz) arpa sehriyeli pirinc pilavi ve bol kopuklu ayran ile servis yapin


3- 4 kisilik

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.