ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Kazan Kebabı - Kazan Kebabı Nasıl Yapılır - Kazan Kebabı Resimli Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=428781)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:27 AM

Kazan Kebabı - Kazan Kebabı Nasıl Yapılır - Kazan Kebabı Resimli Tarifi
 
Kazan Kebabı

. Patlican ve domatesle yapilan yemekleri seviyorsaniz Sanliurfa'nin bu yemegine de bayilacaksiniz demektir. Gecenlerde aklima evlendigimden beri bu yemegi hic pisirmedigim geldi ve hemen malzemeleri alip yapmaya karar verdim. Ne kadar da ozlemisim... Daha once esim hic yememisti ve cok begendi. Iki kisi koca tencereyi bitirdik ve hic de pisman olmadikDenemenizi tavsiye ediyorum begeneceginize eminim. Simdiden afiyet olsun:

Mazlemeler:

*
3 adet orta boy patlican
*
2 adet iri domates
*
500 g orta yagli kuzu kiyma (dana kullananlar ete 1 y.k. yag eklemeli)
*
1 adet orta boy sogan(ince dogranmis)
*
1+1 y.k. salca
*
1/2 c.k. karisik baharat
*
Biraz tuz
*
1 t.k pul biber
*
1/2 s.b. su
*
3 y.k. sivi yag

Karisik Baharat icin 3 y.k. karabiber 2 y.k. tarcin 1 t.k. karanfil ve 1 t.k. yenibahari guzelce harmanlayin.
.
Et baharat sogan karabiber pul biber ve bir y.k. salcayi derin bir kapta yogurun.
2.
Patlicanlarin sap kismini ve domateslerin tepesini bir kapak gibi kesin.
3.
Patlicanlari verev sekilde 2-3 yerinden kesin; ama dilimlemeyin (yani dibine kadar kesmeyin butun kalmasi lazim). Domatesleri de iki yerinden boyuna kesin ve yine koparmamaya ozen gosterin.
4.
Hazirladiginiz etten parcalar koparip minik kofteler yapin. Kestiginiz patlican ve domatesin yariklarini bu etleri yerlestirin yerlestirirken patlican dilimlerini ana parcasindan koparmamaya ozen gosterin.


5.

Kebaplari teflon bir tencereye yarik kisimlari fotografdaki gibi uste gelecek sekilde yerlestirin.Kalan bir y.k. salcayi yarim s.b. suda iyice eritip kebaplarin uzerine gezdirin. Iki y.k. sivi yagi da kebaplarin uzerine gezdirdikten sonra tencerenin kapagini kapatin ve patlicanlar ve domatesler pisinceye kadar kisik ateste pisirin.Seklini bozmadan spatula yardimi ile tabaklara alip (koparsa bile onemli degil tabaga bitistik olarak yerlesirirsiniz) arpa sehriyeli pirinc pilavi ve bol kopuklu ayran ile servis yapin.
.

3- 4 kisilik


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.