Bat Tarifi (Meze) - Bat (Meze) Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bat Tarifi (Meze) - Bat (Meze) YapılışıBat Tarifi (meze) Malzemeler (4 kişilik) 15 su bardağı yeşil mercimek • Yarım çay bardağı ince bulgur 15 su bardağı ceviz içi 2 sivribiber • 1 domates 2 yemek kaşığı domates salçası Yarım demet taze soğan Yarım demet dereotu Yarım demet reyhan otu Yarım demet nane Yarım demet maydanoz Yarım yemek kaşığı pul biber Birkaç haşlanmış asma yaprağı Tuz Yapılışı: Mercimeği yıkayıp süzün Tencereye alıp 25 su bardağı su ekleyin Bir taşım kaynatıp üzerinde biriken köpüğü alın Ateşi kısıp mercimekleri yumuşayıncaya kadar haşlayın Bulguru ekleyip karıştırın Tencereyi ocaktan indirip kapağını kapatın Soğuyana kadar bu şekilde bekletin Ceviz içini robota alıp irice çekin Biberleri temizleyin Biberler, taze soğan ve otları bir kaba kıyın Domatesi soyup küp şeklinde doğrayın Soğuyan mercimeğin içine salça, tuz, pul biber, soğan, domates v^otlu karışımı ekleyip karıştırın Üzerine ceviz içini serpip haşlanmış asma yaprağı ile servis yapın |
|