ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Salata & Meze (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=689)
-   -   Bat Tarifi (Meze) - Bat (Meze) Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=428747)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:33 AM

Bat Tarifi (Meze) - Bat (Meze) Yapılışı
 
Bat Tarifi (meze)


Malzemeler
(4 kişilik)
1.5 su bardağı yeşil
mercimek • Yarım çay
bardağı ince bulgur
1.5 su bardağı ceviz içi
2 sivribiber • 1 domates
2 yemek kaşığı domates
salçası
Yarım demet taze soğan
Yarım demet dereotu
Yarım demet reyhan otu
Yarım demet nane
Yarım demet maydanoz
Yarım yemek kaşığı
pul biber
Birkaç haşlanmış
asma yaprağı
Tuz
Yapılışı:
Mercimeği yıkayıp süzün. Tencereye alıp 2.5 su bardağı su ekleyin. Bir taşım kaynatıp üzerinde biriken köpüğü alın. Ateşi kısıp mercimekleri yumuşayıncaya kadar haşlayın. Bulguru ekleyip karıştırın. Tencereyi ocaktan indirip kapağını kapatın. Soğuyana kadar bu şekilde bekletin. Ceviz içini robota alıp irice çekin. Biberleri temizleyin. Biberler, taze soğan ve otları bir kaba kıyın. Domatesi soyup küp şeklinde doğrayın. Soğuyan mercimeğin içine salça, tuz, pul biber, soğan, domates v^otlu karışımı ekleyip karıştırın. Üzerine ceviz içini serpip haşlanmış asma yaprağı ile servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.