Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kebabı, tarifi, yapılışı, yedigöller

Yedigöller Kebabı Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yedigöller Kebabı Tarifi Yapılışı



Yedigöller Kebabı Yapılışı - Yedigöller Kebabı Tarifi - Bolu Yemekleri - Yedigöller Kebabı Naıl Yapılır ?




Malzemeler:

500 gr kuzu but eti

5 adet domates

500gr piliç fleto

6 adet yeşil biber

300gr köy ekmeği

250 süzme yoğurt

250gr tereyağı

toz kırmızı biber

toz karabiber

et suyu

tuz

1 demet dereotu

Yapılışı: Kuzu eti ve piliç eti üçer parça halinde ince dövülür Tuzlanıp biberlendikten sonra ızgarada pişirilir Bolu köy ekmeği küp şeklinde doğranır Tere yağı ile kızartılır Üzerine et suyu ilave edilir Servis tabağına konulur Ekmeklerin üzerine süzme yoğurt ilave edilir Izgarada pişen etler ikiye bölünür Servis tabağındaki malzemelerin üzerine dizilir Garnitür olarak ızgarada hazırlanan domates ve biber servis tabağına konulur Üzerine tere yağı, biber sos ve dere otu ile servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.