ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Yedigöller Kebabı Tarifi Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=428677)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:44 AM

Yedigöller Kebabı Tarifi Yapılışı
 
Yedigöller Kebabı Yapılışı - Yedigöller Kebabı Tarifi - Bolu Yemekleri - Yedigöller Kebabı Naıl Yapılır ?




Malzemeler:

500 gr. kuzu but eti

5 adet domates

500gr. piliç fleto

6 adet yeşil biber

300gr. köy ekmeği

250. süzme yoğurt

250gr tereyağı

toz kırmızı biber

toz karabiber

et suyu

tuz

1 demet dereotu

Yapılışı: Kuzu eti ve piliç eti üçer parça halinde ince dövülür. Tuzlanıp biberlendikten sonra ızgarada pişirilir. Bolu köy ekmeği küp şeklinde doğranır. Tere yağı ile kızartılır. Üzerine et suyu ilave edilir. Servis tabağına konulur. Ekmeklerin üzerine süzme yoğurt ilave edilir. Izgarada pişen etler ikiye bölünür. Servis tabağındaki malzemelerin üzerine dizilir. Garnitür olarak ızgarada hazırlanan domates ve biber servis tabağına konulur. Üzerine tere yağı, biber sos ve dere otu ile servis yapılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.