![]() |
Yedigöller Kebabı Tarifi Yapılışı
Yedigöller Kebabı Yapılışı - Yedigöller Kebabı Tarifi - Bolu Yemekleri - Yedigöller Kebabı Naıl Yapılır ?
Malzemeler: 500 gr. kuzu but eti 5 adet domates 500gr. piliç fleto 6 adet yeşil biber 300gr. köy ekmeği 250. süzme yoğurt 250gr tereyağı toz kırmızı biber toz karabiber et suyu tuz 1 demet dereotu Yapılışı: Kuzu eti ve piliç eti üçer parça halinde ince dövülür. Tuzlanıp biberlendikten sonra ızgarada pişirilir. Bolu köy ekmeği küp şeklinde doğranır. Tere yağı ile kızartılır. Üzerine et suyu ilave edilir. Servis tabağına konulur. Ekmeklerin üzerine süzme yoğurt ilave edilir. Izgarada pişen etler ikiye bölünür. Servis tabağındaki malzemelerin üzerine dizilir. Garnitür olarak ızgarada hazırlanan domates ve biber servis tabağına konulur. Üzerine tere yağı, biber sos ve dere otu ile servis yapılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.