Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kebabı, kuyu, tarifi, yapılışı

Kuyu Kebabı Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuyu Kebabı Tarifi Yapılışı



Kuyu Kebabı Tarifi - Kuyu Kebabı Nasıl Yapılır - Kuyu Kebabı Malzemeleri




'Kuyu kebabı Kastamonu-Taşköprü yöresine ait daha sonraları Anadolunun diğer yörelerine (Siirt ve Bitlis gibi) dağılmış asıl adı BÜRYAN olan kebab türüdür Halk arasında BİĞRAN olarak da adlandırılır


Diğer bölgelerde özellikle büyükşehirlerde de yapılmasına rağmen Taşköprü'de yapılan kadar lezzetli olamamaktadırÖzel olarak hazırlanmış kuyularda, dağlarda kekiklerle beslenmiş yetişkin kuzular ile yapılanı makbuldür Kuyuya atılan çam ağaçlarının közü ile birbuçuk saatte pişen bir kebap cinsidir Elle yenilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.