Havuçlu Lahana Turşusu Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Havuçlu Lahana Turşusu Tarifi YapılışıHavuçlu Lahana Turşusu Tarifi - Havuçlu Lahana Turşusu Nasıl Yapılır - Havuçlu Lahana Turşusu Malzemeleri Malzemeler 1 adet orta boy lahana 1 kg sirke 10 diş sarımsak 7 kilo orta boy havuç tuz 3-5 adet limon 1 demet maydanoz Yapılışı İlk önce, lahananın dış yapraklarını temizleyin Sonra da, iri parçalar halinde doğrayın Sarımsakları ayıklayın, yıkayıp bir kenara koyun Bu arada, havuçları kazıyıp güzelce temizleyin Daha sonra, 2 cm kalınlığında doğrayın Kaynar su ile yıkayıp hazırladığınız kavanoza, lahanaları ve havuçları yerleştirin Aralarına da sarımsakları serpiştirin Üzerine sirke ve tuzlu su boca edin Tuzlu suyu, 4 su bardağına 1 çorba kaşığı tuz şeklinde hazırlayın Maydanozları yıkayıp iri iri doğrayın Limonları da dilimleyip turşunun üzerine yerleştirin Kavanozun kapağını sıkıca kapatın Serin bir yerde, 10-15 gün kadar olgunlaşmasını bekleyin Üzerinde beyaz maya oluşursa, mutlaka kaşıkla alın Alıntı |
|