Nohutlu Gürcü Çorbasi |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Nohutlu Gürcü ÇorbasiNohutlu Gürcü Çorbası MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 45 dkKaç Kişilik 8Yöntem 1 Su bardağı nohut 6-8 Su bardağı tavuk suyu 1 Kahve fincanı pirinç 1 Adet orta boy soğan 1 Çay ufak doğranmış tavuk eti Yarım çay kaşığı safran 4 Çorba kaşığı sıvıyağ Tuz, karabiber Terbiyesi için : 1 Adet yumurta sarısı Yarım limon suyu Nohudun pişme süresi yaklaşık 1-15 saat Hazırlanışı[*]Ertesi gün suyunu değiştirip, nohutlar yumuşayana dek yaklaşık 1-15 saat kadar pişirin[*]Suyunu süzüp bekletin[*]Tavuk suyunu tencereye alıp yıkanmış pirinç, ortadan bölünmüş soğan, tavuk eti, yağ, tuz, karabiber ve safranı ekleyin[*]Tavuk etleri ve pirinç yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin[*]Nohutları ilave edin[*]Bu arada yumurta sarısı ve limon suyunu ayrı bir kasede çırpın[*]Hazırladığınız terbiyeyi pişmekte olan çorbaya azar azar dökerek ve karıştırarak ilave edin[*]Çorbayı sıcak olarak kaselere paylaştırıp dilerseniz üzerini maydanoz ile süsleyerek servis yapabilirsiniz[/list] |
|