![]() |
Nohutlu Gürcü Çorbasi
Nohutlu Gürcü Çorbası
MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 45 dk.Kaç Kişilik 8Yöntem 1 Su bardağı nohut 6-8 Su bardağı tavuk suyu 1 Kahve fincanı pirinç 1 Adet orta boy soğan 1 Çay ufak doğranmış tavuk eti Yarım çay kaşığı safran 4 Çorba kaşığı sıvıyağ Tuz, karabiber Terbiyesi için : 1 Adet yumurta sarısı Yarım limon suyu Nohudun pişme süresi yaklaşık 1-1.5 saat Hazırlanışı.[*]Ertesi gün suyunu değiştirip, nohutlar yumuşayana dek yaklaşık 1-1.5 saat kadar pişirin.[*]Suyunu süzüp bekletin.[*]Tavuk suyunu tencereye alıp yıkanmış pirinç, ortadan bölünmüş soğan, tavuk eti, yağ, tuz, karabiber ve safranı ekleyin.[*]Tavuk etleri ve pirinç yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.[*]Nohutları ilave edin.[*]Bu arada yumurta sarısı ve limon suyunu ayrı bir kasede çırpın.[*]Hazırladığınız terbiyeyi pişmekte olan çorbaya azar azar dökerek ve karıştırarak ilave edin.[*]Çorbayı sıcak olarak kaselere paylaştırıp dilerseniz üzerini maydanoz ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.[/list] |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.