Erzurumun Aşotlu Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Erzurumun Aşotlu Çorbası![]() 1 kase buğday 100 gr kıyma tuz,karabiber 1 kg yoğurt 2 çorba k un2 yumurta üzeri için: 1 soğan 1 çorba k tereyağıaşotu HAZIRLANIŞI: Buğdayı tencereye alıp üzerine su ilave edin Bir taşım kaynatıp altını kapatın Ertesi güntekrar tencerenizi ateşe koyup üzerine su ilave edip kaynatın Yoğurt,un ve yumurtayıiyice çırpıp çorba kesilmeden yavaş yavaş ilave edip karıştırın Diğer tarafta kıyma,tuzve karabiber ile minik köfteler hazırlayın Tereyağında köfteleri alt üst kızartın Soğanıda birlikte soteleyebilirsiniz En son aşotunu ilave edin aşotu yerine nane ve dereotukoyabilirsiniz Bu sosu tencerenize ekleyip karıştırın Sıcak sıcak iftar çorbanız hazır
|
|
|
|