Bezelye Çorbası Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bezelye Çorbası Tarifi YapılışıBezelye Çorbası Tarifi - Bezelye Çorbası Yapılışı - Bezelye Çorbası Malzemeleri Malzemesi: 2 bardak bezelye 1 yemek kaşığı un 1 adet orta boy kuru soğan 1 bardak süt 3 yemek kaşığı hazır çiğ krema (marketlerde satılır) 1 yemek kaşığı margarin Karabiber Tuz Tarifi: • Bezelyeyi, kabuklarını soyduğunuz bütün soğanla birlikte 3 bardak suda haşlayın • Çorbanın üstünü süslemek için 2 yemek kaşığı bezelye ayırın • Haşladığınız bezelyeleri suyuyla birlikte mikserden geçirin • Tencerede margarini eritin, un ilave edip 2-3 dakika karıştırın • Ezilmiş bezelyeye süt, karabiber ve tuz ilave edin • Tekrar karıştırın • Kıvamını kontrol etmeyi unutmayın • Koyu olursa su ekleyip karıştırarak kaynatın • Servis yaparken üstünü krema, dereotu ve bezelye taneleriyle süsleyin |
|