Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çorbası, ovalama, tarifi, yapılışı

Ovalama Çorbası Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ovalama Çorbası Tarifi Yapılışı



Ovalama Çorbası Tarifi - Çorba Tarifleri Resimli - Çorbası Tarifleri - Çorbalar - Oktay Usta Çorba Tarifleri










Ovalama Çorbası

Malzemeler
• 1 su bardağı un
• 1 yumurta
• 1 su bardağı süt
• 7 su bardağı su
• 2 çorba kaşığı tereyağı
• Nane, kırmızıbiber
• Tuz

Hazırlanışı
1 – Un ile yumurta karıştırılarak yoğrulur İki el arasında ovalaya ovalaya hamurun bulgur gibi parçalanması sağlanır
2- Tencereye su konup hafif ısıtılır Ha-zirlanan hamur parçalan tenceredeki suya dikkatlice atılır Karıştım karıştıra pişirilir Tuz ve süt ilave edilip iki taşım daha kaynatılıp ateşten alınır
3- Bir tavaya tereyağı konup kızdmlıp nane ve kırmızıbiber ilave edilir Çorbanın üzerine gezdirilir Sıcak olarak servis yapılır






AFİYET OLSUN

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.