![]() |
Ovalama Çorbası Tarifi Yapılışı
Ovalama Çorbası Tarifi - Çorba Tarifleri Resimli - Çorbası Tarifleri - Çorbalar - Oktay Usta Çorba Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Ovalama Çorbası http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler • 1 su bardağı un • 1 yumurta • 1 su bardağı süt • 7 su bardağı su • 2 çorba kaşığı tereyağı • Nane, kırmızıbiber • Tuz Hazırlanışı 1 – Un ile yumurta karıştırılarak yoğrulur. İki el arasında ovalaya ovalaya hamurun bulgur gibi parçalanması sağlanır. 2- Tencereye su konup hafif ısıtılır. Ha-zirlanan hamur parçalan tenceredeki suya dikkatlice atılır. Karıştım karıştıra pişirilir. Tuz ve süt ilave edilip iki taşım daha kaynatılıp ateşten alınır. 3- Bir tavaya tereyağı konup kızdmlıp nane ve kırmızıbiber ilave edilir. Çorbanın üzerine gezdirilir. Sıcak olarak servis yapılır. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg AFİYET OLSUN... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.