Terbiyeli Balık Çorbası Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Terbiyeli Balık Çorbası Tarifi YapılışıTerbiyeli Balık Çorbası Tarifi Terbiyeli Balık Çorbası Yapılışı Terbiyeli Balık Çorbası Terbiyeli Balık Çorbası Tarifi Terbiyeli Balık Çorbası Tarifi için Gerekli Malzemeler; - Çorbalık balık (kefal, kırlangıç, çinekop, lipos veya mezgit) - 2 adet kuru soğan - 2 adet havuç - 1 demet maydanoz kökü - 3 litre su - 5 adet top karabiber - yeterince un ve margarin - yeterince un - terbiyesi için yumurta sarısı ve limon suyu Terbiyeli Balık Çorbasının Yapılışı; * Ayıklayıp yıkadığınız balıkları, dörde böldüğünüz kuru soğanlar, kabuklarını soyup ikiye böldüğünüz havuç, maydanoz sapları, yeterince tuz, top karabiber ve 3 litre su ile birlikte haşlayalım * Balıklar iyice pişince suyunu süzüp ayıralım * Balık etini, derilerinden ve kılçıklarından ayırıp, parmak ucu büyüklüğünde parçalara ayıralım * Bir tencerede, unu, margarin yağında kokusu çıkana kadar kavurup, süzdüğümüz balık suyunu karıştırarak, kaynatalım * Bir kasede çırptığımız yumurta sarısını ve limon suyunu, tencereden aldığımız bir kepçe su ile karıştırarak ılıştıralım * Terbiyeyi ve ayıkladığımız balıkları tencereye ilave edip bir taşım daha kaynattıktan sonra, ocaktan indirip, sıcak olarak servis yapalım Afiyet olsun |
|