Erzincan Çorbası Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Erzincan Çorbası Tarifi YapılışıErzincan Çorbası Tarifi Erzincan Çorbası Yapılışı Erzincan Çorbası MALZEMELER: -10 bardak et suyu -250 gr kıyma-1 avuç maydanoz yaprağı -3 diş sarımsak -2 soğan -2- 3 bardak yoğurt -2 kaşık yağ -1/4 paket hazır erişte makarna -1 kaşık salça -2 kahve kaşığı kuru nane -1 kahve kaşığı kırmızı biber -Tuz, karabiber YAPILIŞI: 1- Kıyma, tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz yoğrulup, fındık büyüklüğünde yuvarlanıp, unlanır ![]() 2- İnce doğranmış soğan 1 kaşık yağ ile kavrulur Salça, su ve tuz konup kaynatılır![]() 3- Küçük küçük kırılmış erişte ve köfteler ilave edilir ![]() 4- Erişte pişince sarımsaklı yoğurt konur ve ateşten alınır ![]() 5- Üzerine kuru nane ve kırmızı biberli yağ gezdirilir ![]() Not: Çorbaya, erişte yerine haşlanmış 1 su bardağı nohut konarak değişik lezzette bir çorba yapılmış olur ![]() KISA BİLGİ: Sarımsak mide ve bağırsak faaliyetlerini artırdığından kabızlık çekenler için yararlıdır
|
|
|
|