![]() |
Erzincan Çorbası Tarifi Yapılışı
Erzincan Çorbası Tarifi
Erzincan Çorbası Yapılışı Erzincan Çorbası MALZEMELER: -10 bardak et suyu -250 gr. kıyma -1 avuç maydanoz yaprağı -3 diş sarımsak -2 soğan -2- 3 bardak yoğurt -2 kaşık yağ -1/4 paket hazır erişte makarna -1 kaşık salça -2 kahve kaşığı kuru nane -1 kahve kaşığı kırmızı biber -Tuz, karabiber YAPILIŞI: 1- Kıyma, tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz yoğrulup, fındık büyüklüğünde yuvarlanıp, unlanır. 2- İnce doğranmış soğan 1 kaşık yağ ile kavrulur. Salça, su ve tuz konup kaynatılır. 3- Küçük küçük kırılmış erişte ve köfteler ilave edilir. 4- Erişte pişince sarımsaklı yoğurt konur ve ateşten alınır. 5- Üzerine kuru nane ve kırmızı biberli yağ gezdirilir. Not: Çorbaya, erişte yerine haşlanmış 1 su bardağı nohut konarak değişik lezzette bir çorba yapılmış olur. KISA BİLGİ: Sarımsak mide ve bağırsak faaliyetlerini artırdığından kabızlık çekenler için yararlıdır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.