08-13-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Enginarli Dana Kapama
Malzemeler
1 5 KG YAĞSIZ DANA (KOL)
8 ENGİNAR GÖBEĞİ, PİŞİRİLMİŞ
4 BÜYÜK SOĞAN
4 DOMATES, 2 LİMON
2 DİŞ SARMISAK
1 ÇORBA KAŞIĞI KİMYON
1/2 ÇORBA KAŞIĞI ZENCEFİL (TOZ)
1 DEFNE YAPRAĞI
1 KADEH SEK BEYAZ ŞARAP
1/2 SU BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
(KOMİLİ SIZMA)
TUZ, KARABİBER
YAPILIŞI
Etleri 3 cm kalınlığında parçalara bölün Soğan ve sarımsak*ları, maydonozu kıyın
Bir büyük tepside eti, sarımsağı, maydonozu, soğanı ve kim*yonu, zencefili, zerdeçalı iyice harmanlayın ve üzerlerine ya*rım bardak sızma zeytinyağını dökün Bir daha iyice karıştı*rın Tuz ve biberini de serpip 20 dakika dinlendirin Et parçalarını tek tek çıkartın ve orta ısıda bir tencerede kızar*tın Etler kızarınca etleri içinde beklettiğimiz sosu ve defne yaprağını tencereye koyun Bir kadeh (250 el) sek beyaz şa*rabı da ekleyin Kısık ateşte 30 dakika kapağı açık, 30 dakika kapağı kapalı pişirin Bu sırada domatesleri ve enginar gö*beklerini dörde bölün Pişirme işlemi bitince etleri yine tek tek dışarı alın ve sıcakta bekletin Tenceredeki sosa domates ve enginar parçalamı ve iki limonun suyunu koyun Orta ısıda 5-8 dakika pişirin Etleri Önceden ısıtılmış bir servis tabağına koyun ve etrafına-sebzeleri yerleştirin, üzerlerine ise pişirme suyunu gezdirin
|
|
|