![]() |
Enginarli Dana Kapama
Malzemeler
1.5 KG YAĞSIZ DANA (KOL) 8 ENGİNAR GÖBEĞİ, PİŞİRİLMİŞ 4 BÜYÜK SOĞAN 4 DOMATES, 2 LİMON 2 DİŞ SARMISAK 1 ÇORBA KAŞIĞI KİMYON 1/2 ÇORBA KAŞIĞI ZENCEFİL (TOZ) 1 DEFNE YAPRAĞI 1 KADEH SEK BEYAZ ŞARAP 1/2 SU BARDAĞI ZEYTİNYAĞI (KOMİLİ SIZMA) TUZ, KARABİBER YAPILIŞI Etleri 3 cm kalınlığında parçalara bölün. Soğan ve sarımsak*ları, maydonozu kıyın. Bir büyük tepside eti, sarımsağı, maydonozu, soğanı ve kim*yonu, zencefili, zerdeçalı iyice harmanlayın ve üzerlerine ya*rım bardak sızma zeytinyağını dökün. Bir daha iyice karıştı*rın. Tuz ve biberini de serpip 20 dakika dinlendirin. Et parçalarını tek tek çıkartın ve orta ısıda bir tencerede kızar*tın. Etler kızarınca etleri içinde beklettiğimiz sosu ve defne yaprağını tencereye koyun. Bir kadeh (250 el) sek beyaz şa*rabı da ekleyin. Kısık ateşte 30 dakika kapağı açık, 30 dakika kapağı kapalı pişirin. Bu sırada domatesleri ve enginar gö*beklerini dörde bölün.Pişirme işlemi bitince etleri yine tek tek dışarı alın ve sıcakta bekletin. Tenceredeki sosa domates ve enginar parçalamı ve iki limonun suyunu koyun. Orta ısıda 5-8 dakika pişirin. Etleri Önceden ısıtılmış bir servis tabağına.koyun ve etrafına-sebzeleri yerleştirin, üzerlerine ise pişirme suyunu gezdirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.