![]() |
Tavuk Sarma (Resimli Anlatim) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuk Sarma (Resimli Anlatim)Püf Noktası Tavuğu folyo ile sarabilir ve yanında kişniş ile servis edebilirsiniz ![]() Tavuğun göğüs olması önerilir ![]() ![]() Derin bir tavaya koyacağınız 2 su bardağı suyun içine, 2 su bardağı yasemin (jasmin) pirincini, yarım dal tarçını, 3 çorba kaşığı kuş üzümünü koyun ![]() ![]() Bu sırada başka bir tavaya 2 çorba kaşığı sıvıyağ koyun ve orta ateşte kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() 300 gram ıspanağı iyice yıkayın ve ince dilimler halinde doğrayın ![]() ![]() Dilediğiniz miktarda tuzu ve karabiberi ıspanakların üzerine serpin ![]() ![]() ![]() Tavukların kanatlarını kesin, göğüsü ayırın ve ortadan iki parçaya bölün ![]() Kestiğiniz göğüsleri bir araç yardımıyla inceltin ![]() ![]() ![]() Önceden 160 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin ![]() ![]() Önceden ısıttığınız fırında, 200 derecede 20 dakika tavuklar pembeleşinceye kadar pişirin ![]() Pişen tavukları fırından çıkarın ![]() ![]() ![]() ![]() Tavuk Sarma 2 kişilik 10 dakika Tencerede 30 dakika, fırında 200 derecede 20 dakika Ispanak (300 gram), Tavuk (1 adet göğüs), Jasmin (yasemin) pirinci (2 su bardağı), Süt (1 su bardağı), Kuşüzümü (3 çorba kaşığı), Soğan (1 adet), Tarçın (yarım dal), Sıvıyağ (2 çorba kaşığı), Su (2 su bardağı), Tuz, Karabiber ![]() |
![]() |
![]() |
|