Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anlatim, resimli, sarma, tavuk

Tavuk Sarma (Resimli Anlatim)

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tavuk Sarma (Resimli Anlatim)

Püf Noktası

Tavuğu folyo ile sarabilir ve yanında kişniş ile servis edebilirsiniz

Tavuğun göğüs olması önerilir

Adım

Derin bir tavaya koyacağınız 2 su bardağı suyun içine, 2 su bardağı yasemin (jasmin) pirincini, yarım dal tarçını, 3 çorba kaşığı kuş üzümünü koyun Yaklaşık 15 dakika pirinçler suyunu çekene kadar orta ateşte haşlayın

Bu sırada başka bir tavaya 2 çorba kaşığı sıvıyağ koyun ve orta ateşte kızdırın 1 adet soğanı küçük küpler halinde doğrayın Soğanları kızgın yağda pembeleşinceye kadar kavurun

Adım

300 gram ıspanağı iyice yıkayın ve ince dilimler halinde doğrayın Soğanlarla birlikte, ıspanaklar iyice pişinceye kadar kavurmaya devam edin

Dilediğiniz miktarda tuzu ve karabiberi ıspanakların üzerine serpin Ardından 1 su bardağı sütü dökün ve 1–2 dakika kaynatıp altını kapatın

Adım

Tavukların kanatlarını kesin, göğüsü ayırın ve ortadan iki parçaya bölün

Kestiğiniz göğüsleri bir araç yardımıyla inceltin Göğüsün içine haşladığınız bir çorba kaşığı pirinci koyarak göğsü sarma gibi sarın

Adım

Önceden 160 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin

Adım

Önceden ısıttığınız fırında, 200 derecede 20 dakika tavuklar pembeleşinceye kadar pişirin

Pişen tavukları fırından çıkarın Hazırladığınız ıspanak sosunu servis tabağına yayın Tavuğu kalın dilimler halinde dilimleyin ve sosun üzerine yerleştirin Tavuk sarmanız servise hazır

Tavuk Sarma

2 kişilik
10 dakika
Tencerede 30 dakika, fırında 200 derecede 20 dakika

Ispanak (300 gram),
Tavuk (1 adet göğüs),
Jasmin (yasemin) pirinci (2 su bardağı),
Süt (1 su bardağı),
Kuşüzümü (3 çorba kaşığı),
Soğan (1 adet),
Tarçın (yarım dal),
Sıvıyağ (2 çorba kaşığı),
Su (2 su bardağı),
Tuz, Karabiber

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com