Limonlu Çilav |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Limonlu Çilav4-5 kişilik 5 dakika Tencerede orta ve kısık ateşte 15 dakika Malzemeler Jasmin pirinci (2 su bardağı, 350-400 gr) Limon kabuğu (rendelenmiş 1 adet) Margarin ya da sıvıyağ (1 çay bardağı sıvıyağ veya 3 çorba kaşığı margarin) Sarı ve kırmızı biber (küçük boy birer adet) Haspiri çiçeği (tercihe göre, 1 çay kaşığı), Soğuk su (4 su bardağı) Tuz (1 tatlı kaşığı) LİMONLU ÇİLAV VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN! Püf Noktaları
1- Tencereye margarin ya da tercihinize göre sıvıyağı koyun ve yağı karıştırarak eritin Burada yağın iyice ısınmasına ama yanmamasına dikkat edin 2- Küp küp doğranmış sarı ve kırmızı renkli biberleri kızarmış yağa ilave edin Biberler yumuşayıncaya kadar 5 dakika karıştırın 3- Rendelenmiş limon kabuğunu karışıma ilave edin 1-2 dakika daha karıştırın 4- 4 bardak soğuk suyu tencereye dökün ve bir tatlı kaşığı tuz atın İçine tercihinize göre 1 çay kaşığı haspiri çiçeği atın 5- Soğuk suda jasmin pirincini yıkayın ve iyice süzün 6- Tencerede kaynamakta olan sosun üzerine pirinci ekleyin, bir kaç kez karıştırın ve tencerenizin kapağını kapatın 7- Orta ateşte su kaynayınca, kısık ateşte 13-15 dakika pişmesini bekleyin Bu arada tencerenizin kapağını açmayın Pişme süresinden sonra 10-15 dakika dinlenerek demlenmesini sağlayın ve sıcak servis yapın |
|