Fırında Sebzeli Piliç |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Sebzeli Piliçmalzemeler 1 adet bütün piliç Yarım kg patates 300 gr kabak Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı kekik 15 diş sarımsak Tuz, karabiber Önce fırınımızı 200 derecede ısıtıyoruz Tencereye su koyup tuz ilave ettikten sonra, kabukları soyulmuş patates ve kabakları dilimlerini yerleştirerek 5 dakika pişiriyoruz Daha sonra pişen patates ve kabak dilimlerini bir kenarda beklemeye alıyoruz Piliç parçaları ve sebzeleri fırın kabına yerleştirdikten sonra zeytinyağını üzerinde gezdirerek ilave ediyoruz Kekik yapraklarını da serptikten sonra tuzunu ekleyerek, 1 saat kadar pişiriyoruz Pişirirken 20 dakikada bir piliç parçalarını ve sebzeleri çevirerek, her iki tarafında pembeleşip çıtırlaşmasını sağlayalım Sıcak olarak servis yapalım Afiyet olsun |
|