Yumurtalı Koyun Eti Tarifi / Yumurtalı Koyun Eti Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yumurtalı Koyun Eti Tarifi / Yumurtalı Koyun Eti YapılışıYumurtalı Koyun Eti Tarifi / Yumurtalı Koyun Eti Yapılışı Malzemesi: 2 kg parça et 2 diş sarımsak 60 gr, tereyağı 3 yumurta sarısı 2 limonun suyu tuz karabiber Hazırlanışı: Fırını iyice ısıtın Sarımsakların kabuklarını soyun Eti iyice yıkayıp, suyunu süzün Etin üzerinde keskin bir bıçak ile delikler açarak, sarımsağı buralara batırın Koyun etini bir tepsiye yerleştirin Üzerine tereyağını sürüp, tuz ve karabiber serpin 40 dakika kadar sıcak fırında pişirin Fırından çıkarmadan 5 dakika önce yumurta sarısını ve limon suyu ile karıştırın Yumurta sarılarını 1 çorba kaşığı etin sosundan katın ve iyice karıştırın Sonra kalan sosu da ilave edin Koyun etini servis tabağına alın ve üzerine sosu dökerek servis yapın alıntıdır |
|