Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
eti, koyun, tarifi, yapılışı, yumurtalı

Yumurtalı Koyun Eti Tarifi / Yumurtalı Koyun Eti Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yumurtalı Koyun Eti Tarifi / Yumurtalı Koyun Eti Yapılışı



Yumurtalı Koyun Eti Tarifi / Yumurtalı Koyun Eti Yapılışı

Malzemesi:
2 kg parça et
2 diş sarımsak
60 gr, tereyağı
3 yumurta sarısı
2 limonun suyu
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Fırını iyice ısıtın Sarımsakların kabuklarını soyun Eti iyice yıkayıp, suyunu süzün Etin üzerinde keskin bir bıçak ile delikler açarak, sarımsağı buralara batırın Koyun etini bir tepsiye yerleştirin Üzerine tereyağını sürüp, tuz ve karabiber serpin 40 dakika kadar sıcak fırında pişirin Fırından çıkarmadan 5 dakika önce yumurta sarısını ve limon suyu ile karıştırın Yumurta sarılarını 1 çorba kaşığı etin sosundan katın ve iyice karıştırın Sonra kalan sosu da ilave edin Koyun etini servis tabağına alın ve üzerine sosu dökerek servis yapın

alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.