ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Yumurtalı Koyun Eti Tarifi / Yumurtalı Koyun Eti Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=427872)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:02 AM

Yumurtalı Koyun Eti Tarifi / Yumurtalı Koyun Eti Yapılışı
 
Yumurtalı Koyun Eti Tarifi / Yumurtalı Koyun Eti Yapılışı

Malzemesi:
2 kg. parça et
2 diş sarımsak
60 gr, tereyağı
3 yumurta sarısı
2 limonun suyu
tuz
karabiber.

Hazırlanışı:
Fırını iyice ısıtın. Sarımsakların kabuklarını soyun. Eti iyice yıkayıp, suyunu süzün. Etin üzerinde keskin bir bıçak ile delikler açarak, sarımsağı buralara batırın. Koyun etini bir tepsiye yerleştirin. Üzerine tereyağını sürüp, tuz ve karabiber serpin. 40. dakika kadar sıcak fırında pişirin. Fırından çıkarmadan 5 dakika önce yumurta sarısını ve limon suyu ile karıştırın. Yumurta sarılarını 1 çorba kaşığı etin sosundan katın. ve iyice karıştırın. Sonra kalan sosu da ilave edin. Koyun etini servis tabağına alın ve üzerine sosu dökerek servis yapın.

alıntıdır


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.