Fırında Püreli Tepsi Köftesi Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Püreli Tepsi Köftesi Tarifi YapılışıFırında Püreli Tepsi Köftesi Tarifi - Fırında Püreli Tepsi Köftesinin Hazırlanması - Fırında Püreli Tepsi Köftesinin Yapılışı Malzemeler: 300 gr kıyma1 tane soğan yarım demet maydanoz 1 yumurta çeyrek ekmek içi Tuz, karabiber Pulbiber, yenibahar, kimyon Püre için: 3 orta boy patates 1 bardak süt 1 kaşık margarin Üzeri için: 1 tatlı kaşığı salça 1 çay bardağı su Kaşar peyniri Yapılışı: Püre için patatesleri haşlayın, haşlandıktan sonra içine sütü, tuzu, tereyağını koyup blendırdan iyice geçiriyoruz Kıymayı bir kaba alıp, içine doğradığınız soğanı, ekmeği, yumurtayı, maydanozu, baharatı ekleyip iyice yoğurun Tepsinin altını biraz yağlayıp kıymayı yerleştirip düzeltin, üzerine püreyi ekleyip düzeltin sulandırdığınız salçayıda ekleyip 200 derece fırına verin Yaklaşık 15 dakika sonra fırını açıp dilimlediğiniz kaşarı üzerine ekleyin ve bir 20 dakika daha pişirin
|
|
|
|