Elbasan Tavası Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Elbasan Tavası Tarifi Yapılışıelbasan tavası nasıl yapılır - elbasan tavasının yapılışı Malzemeler: * 6-7 parça kemikli kuzu kol eti, * 4 yemek kaşığı zeytinyağı, * 1 çay kaşığı tuz, karabiber, * 1 kg tatlı, susuz yoğurt, * 1 su bardağı un * 5 adet yumurta * 1 su bardağı et suyu, * 1 yemek kaşığı limon suyu Yapılışı: * Zeytinyağını geniş bir tencereye koyup kızdırın Etleri kızgın yağda çevire çevire 4-5 dakika kızartın Üzerlerine tuz ve karabiber serpip 5-6 su bardağı sıcak su ekleyerek kısık ateşte, 60-70 dakika kadar pişirin İsterseniz haşlama işlemini düdüklü tencerede de yapabilirsiniz Etlerin iyice haşlanıp kemiklerinden ayrılacak hale gelmesi gerekir * Etlerin suyunu iyice süzün * Tatlı yoğurdun susuz kısmından alıp derin bir kaba aktarın Unu ve yumurtaları ekleyin Et suyunu ve limon suyunu da ilave edip malzemeleri iyice çırpın * Etleri fırına dayanıklı bir kaba dizip üzerine muhallebi kıvamındaki yoğurtlu sosu aktarın Üzerine de 3-4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı gezdirin * Yemeği 175 dereceye ve alt- üst konuma ayarladığınız fırında üzeri iyice sararıncaya kadar, 35-40 dakika pişirip çıkarın Ilık olarak servise sunun alıntı |
|