Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
meksika, mutfağından, yemekler

Meksika Mutfağından Yemekler

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Meksika Mutfağından Yemekler



MEKSİKA MUTFAĞI

Meksika'da hem her bölgenin kendine özgü, hem de ülkenin tümünde geçerli geleneksel yemek türleri vardır Fasulye, pirinç, balkabağı, biber,
kış armudu ve domates en çok kullanılan ürünlerdir Ülkede biber bol ve çeşitlidir Biberlerin rekleri sarıdan yeşile, kırmızıya kadar, meyvelerin de boyları 3 mm'den 20 cm'ye kadar değişebilir Biberlerin lezzetleri de birbirinden farklıdır Çoğu
kez bir yemekte değişik türde birkaç biber kullanılır
Kurufasulyeyle yapılan yemekler çok fazladır Haşlanıp ezilip ve kızartılmış fasulye aynı zamanda tortilla içi olarak da kullanılır Tortilla 'da değişik nitelikleri olan bir yemek türüdür Sadece ekmek olarak değil aynı zamanda üstü çeşitli malzemeyle süslenerek pizza olarak da kullanılır Tortilla ayrıca katlanıp içi değişik malzemelerle doldurularak da kullanılabilir Bunun en yaygını tacos'tur İçleri etle doldurulan hamurlu yiyaceklerde tamale ve enchilada'dır
Meksika'da tatlı pek yenmez, halk meyveya çok düşkündür Tatlılar genellikle yumurta ve şekerden yapılır Kavun, karpuz, domates ve çilek büyük önem taşır Meksika kaliteli kahve üreten ülkeler arasında yer alır Çikolata, tatlı ve soslarda bol miktarda kullanılır

Alıntı Yaparak Cevapla

Meksika Mutfağından Yemekler

Eski 08-13-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Meksika Mutfağından Yemekler



BAHARLI BARBUNYA FASULYESİ
( 4 kişilik )
Malzemeler :
1/2 kg 1 adet kıyılmış soğan
1 diş dövülmüş sarımsak
50 gr Karabiber
Tuz Hazırlanışı :
Fasulyeyi yıkayın ve soğan, sarımsakla birlikte bir tencereye koyun Fasulyeyi kaplayacak kadar su doldurun ve kaynatın

Sonra hafif ateşte 20 dakika kadar veya fasulyelerin kabukları buruşuncaya kadar tıkırdatın Gerekirse yine fasulyeleri örtecek kadar su ekleyin Fasulye yumuşayınca tadına bakarak tuz ve biber ilave edin
Fasulyeyi tencerenin kapağını örtmeden 30 dakika daha pişirin
Yaklaşık 3 çorba kaşığı dolusu fasulyeyi küçük bir kaseye koyun Yumuşak bir püre yapmak için fasulyeyi ezerken içine fasulyenin suyundan katın

Fasulye püresini, suyu koyulaştırmak için fasulyenin suyuna ilave edin Fasulyeler biraz suluca olabilir, ama suyu fazla olmamalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Meksika Mutfağından Yemekler

Eski 08-13-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Meksika Mutfağından Yemekler



KALABAZA KREMALI
BALKABAĞI
Malzemeler :
6 parça balkabağı
1/2 kg 6 çorba kaşığı su
1 bardak krem şanti Ateşe dayanıklı, derin olmayan bir kaba su koyun ve kabakları kabın içine sırayla dizin Üzerine şeker serpin ve kaynatın Sonra kabın ağzını örterek hafif ateşte bir saat kadar pişirin Pişirme sırasında her on beş dakikada bir şekerli şurubu bir kaşıkla kabakların üzerine dökün Kabaklar pişince soğutun Sonra bir tabağa dizerek şurubunu dökün ve üstüne de krem şantiyi koyun

Alıntı Yaparak Cevapla

Meksika Mutfağından Yemekler

Eski 08-13-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Meksika Mutfağından Yemekler



MEKSİKA FİESTA SALATASI
( 6 kişilik )
Malzemeler :
1 marul
1 kış armudu
1 soğan
4 domates
1 yeşil biber
1,5 çay kaşığı kırmızı biber
4 çorba kaşığı sirke
Tuz Hazırlanışı :
Marulları küçük parçalar halinde doğrayarak büyük bir kaba yerleştirin Soyulmuş ve doğranmış domatesleri üstüne koyun ve soyulmuş kış armudu dilimlerini sıralayın Üzerine soğanla tohumları temizlenmiş ve doğranmış yeşil biberi serpiştirin Tuzu, kırmızı biberi ve sirkeyi yağla karıştırarak salatanın üzerine dökün ve hemen servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Meksika Mutfağından Yemekler

Eski 08-13-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Meksika Mutfağından Yemekler



MEKSİKA KÖFTESi ( 4 kişilik ) Malzemeler :
1/2 kg 250 gr 1 yumurta
1 soğan
5 domates rendesi
1 kalın dilim ekmek
1 diş sarımsak ( dövülmüş )
1 çay kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı sıvıyağ

Hazırlanışı :
Bir kasede kıymaları, ufalanmış ekmeği, yumurta, tuz, karabiberi ve naneyi karıştırarak iyice yoğurun Kıymadan ceviz büyüklüğünde köfteler yapın
Yağı derin bir tavaya koyup köfteleri kızartın Delikli kepçeyle kenara çıkarın
Soğanları tavaya atarak altın sarısı bir renk alana kadar kavurun Domates ve sarımsağı ekleyerek kapağını kapatıp, hafif ateşte 30 dakika pişirinTadına bakıp gerekirse tuz ve karabiber ekleyin
Köfteleri servis tabağına yerleştirip üstüne sosu dökün

Alıntı Yaparak Cevapla

Meksika Mutfağından Yemekler

Eski 08-13-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Meksika Mutfağından Yemekler



MEKSİKA USULÜ PİLAV ( 4 kişilik )
Malzemeler :
4 çorba kaşığı yağ
1 soğan
1 diş sarımsak
1/2 kg 1 bardak pirinç
3 bardak tavuk suyu
1 bardak haşlanmış bezelye
1 adet kış armudu
Kırmızı biber
Karabiber
Tuz

Hazırlanışı :
Bir çorba kaşığı yağı bir tavada eriterek doğranmış soğanla,dövülmüş sarımsağı hafifçe pembeleşinceye kadar kavurun Kabuğu soyulmuş ve doğranmış domatesi tavaya atın ve domatesler iyice ezilinceye kadar karıştırarak hafif ateşte pişirin
Geri kalan 3 çorba kaşığı yağı başka bir tavada kızdırın ve pirinci ekleyin Pirinç yağı çekip altın sarısı rengini alıncaya kadar kavurun Pirinç kavrulduktan sonra bir tencereye alın ve domates karışımını, tavuk suyunu katarak tuzunu, biberini ayarlayın Tencereyi ateşin üzerine oturtarak kaynatın, bir kere karıştırıp kapağını kapatarak, hafif ateşte 15 dakika pişirin Kırmızı biber ve dilimlenmiş kış armudu ile süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Meksika Mutfağından Yemekler

Eski 08-13-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Meksika Mutfağından Yemekler



FIRINDA İSTİRİDYE ( 4 kişilik ) Malzemeler :
16 istiridye (kabukları çıkarılmış )
16 küçük kızarmış ekmek
4 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı maydanoz
1 tatlı kaşığı acı kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı :
Fırınınızı 220 dereceye getirin
İstiridyeleri ateşe dayanıklı 4 ayrı kaba bölüştürün Tuz, karabiber ve kırmızı biberi üzerlerine serpip, küçük parçalara ayırdığınız yağı ekleyin Fırına sürüp 10 dakika üstleri kızarana kadar pişirin
Fırından çıkarıp üstlerine dörder kızarmış ekmek koyarak, kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Meksika Mutfağından Yemekler

Eski 08-13-2012   #8
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Meksika Mutfağından Yemekler



PASTIRMALI NOHUT ( 4 kişilik ) Malzemeler :
6 dilim pastırma
300 gr 1 büyük soğan
1 küçük kırmızı dolmalık biber
1 diş sarımsak
1 kahve kaşığı kırmızı pul biber
1 kahve kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
2, 5 çorba kaşığı domates salçası
1, 5 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı :
Bir tencereye 1 tatlı kaşığı tuz ve nohutları koyup üstlerini örtecek kadar su ekleyin Su kaynayınca altını kısın Bir saat nohutlar yumuşayıncaya kadar pişirin Tencereyi ateşten alıp nohutları süzün

Ayrı bir tencerede pastırmaları tereyağla hafifçe kavurun Soğan, sarımsak ve kırmızı dolmalık biberi ekleyerek soğanlar pembeleşene kadar pişirin

Kalan yarım tatlı kaşığı tuz, karabiber, kekik, domates salçası ve nohutları ekleyip 10 dakika, arasıra karıştırarak pişirin Tencereyi ateşten alıp servis tabağına koyup servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.