![]() |
Meksika Mutfağından Yemekler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meksika Mutfağından YemeklerMEKSİKA MUTFAĞI Meksika'da hem her bölgenin kendine özgü, hem de ülkenin tümünde geçerli geleneksel yemek türleri vardır ![]() kış armudu ve domates en çok kullanılan ürünlerdir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kez bir yemekte değişik türde birkaç biber kullanılır ![]() Kurufasulyeyle yapılan yemekler çok fazladır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Meksika'da tatlı pek yenmez, halk meyveya çok düşkündür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Meksika Mutfağından Yemekler |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meksika Mutfağından YemeklerBAHARLI BARBUNYA FASULYESİ ( 4 kişilik ) Malzemeler : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fasulyeyi yıkayın ve soğan, sarımsakla birlikte bir tencereye koyun ![]() ![]() Sonra hafif ateşte 20 dakika kadar veya fasulyelerin kabukları buruşuncaya kadar tıkırdatın ![]() ![]() ![]() Fasulyeyi tencerenin kapağını örtmeden 30 dakika daha pişirin ![]() Yaklaşık 3 çorba kaşığı dolusu fasulyeyi küçük bir kaseye koyun ![]() ![]() Fasulye püresini, suyu koyulaştırmak için fasulyenin suyuna ilave edin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Meksika Mutfağından Yemekler |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meksika Mutfağından YemeklerKALABAZA KREMALI BALKABAĞI Malzemeler : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Meksika Mutfağından Yemekler |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meksika Mutfağından YemeklerMEKSİKA FİESTA SALATASI ( 6 kişilik ) Malzemeler : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Marulları küçük parçalar halinde doğrayarak büyük bir kaba yerleştirin Soyulmuş ve doğranmış domatesleri üstüne koyun ve soyulmuş kış armudu dilimlerini sıralayın Üzerine soğanla tohumları temizlenmiş ve doğranmış yeşil biberi serpiştirin Tuzu, kırmızı biberi ve sirkeyi yağla karıştırarak salatanın üzerine dökün ve hemen servis yapın |
![]() |
![]() |
![]() |
Meksika Mutfağından Yemekler |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meksika Mutfağından YemeklerMEKSİKA KÖFTESi ( 4 kişilik ) Malzemeler : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hazırlanışı : Bir kasede kıymaları, ufalanmış ekmeği, yumurta, tuz, karabiberi ve naneyi karıştırarak iyice yoğurun ![]() ![]() Yağı derin bir tavaya koyup köfteleri kızartın ![]() ![]() Soğanları tavaya atarak altın sarısı bir renk alana kadar kavurun ![]() ![]() ![]() Köfteleri servis tabağına yerleştirip üstüne sosu dökün ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Meksika Mutfağından Yemekler |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meksika Mutfağından YemeklerMEKSİKA USULÜ PİLAV ( 4 kişilik ) Malzemeler : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hazırlanışı : Bir çorba kaşığı yağı bir tavada eriterek doğranmış soğanla,dövülmüş sarımsağı hafifçe pembeleşinceye kadar kavurun ![]() ![]() Geri kalan 3 çorba kaşığı yağı başka bir tavada kızdırın ve pirinci ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Meksika Mutfağından Yemekler |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meksika Mutfağından YemeklerFIRINDA İSTİRİDYE ( 4 kişilik ) Malzemeler : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hazırlanışı : Fırınınızı 220 dereceye getirin ![]() İstiridyeleri ateşe dayanıklı 4 ayrı kaba bölüştürün ![]() ![]() ![]() Fırından çıkarıp üstlerine dörder kızarmış ekmek koyarak, kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Meksika Mutfağından Yemekler |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meksika Mutfağından YemeklerPASTIRMALI NOHUT ( 4 kişilik ) Malzemeler : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hazırlanışı : Bir tencereye 1 tatlı kaşığı tuz ve nohutları koyup üstlerini örtecek kadar su ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() Ayrı bir tencerede pastırmaları tereyağla hafifçe kavurun ![]() ![]() Kalan yarım tatlı kaşığı tuz, karabiber, kekik, domates salçası ve nohutları ekleyip 10 dakika, arasıra karıştırarak pişirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|