Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
brüksel, ekşili, etli, lahanası

Etli Ekşili Brüksel Lahanası

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Ekşili Brüksel Lahanası



brüksel lahanası nasıl pişirilir - Etli Ekşili Brüksel Lahanası nasıl yapılır - Etli Ekşili Brüksel Lahanası tarifi



Malzemeler :


* 150 gr kuşbaşı kuzu eti

* 1 adet soğan

* 1 çorba kaşığı margarin

* 3 adet havuç

* 2 adet patates

* 1 çorba kaşığı salça

* 400 gr brüksel lahanası

* 2 su bardağı sıcak su

* 2-3 diş sarımsak

* 1 adet limon suyu

* Tuz, nane, kırmızıbiber, maydanoz


Tarif :


* Eti yıkayıp, suyu çekinceye kadar kavurunuz

* Üzerine ince kıyılmış soğanı ve margarini ilave edip, kavurmaya devam ediniz

* Küçük doğranmış havuç ve iri doğranmış patatesleri de ekleyip, karıştırınız

* Salçayı hafifçe sulandırıp, lahanayla birlikte ete katınız

* Üzerine sıcak su ilave edip, 20 dk pişirmeye bırakınız

* İndirmeye yakın, üzerine dövülmüş sarımsak, limon suyu, tuz nane ve karabiber katıp karıştırınız

* Ocaktan aldıktan sonra maydanozla süsleyip, sıcak olarak servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.