![]() |
Etli Ekşili Brüksel Lahanası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Etli Ekşili Brüksel Lahanasıbrüksel lahanası nasıl pişirilir - Etli Ekşili Brüksel Lahanası nasıl yapılır - Etli Ekşili Brüksel Lahanası tarifi Malzemeler : * 150 gr kuşbaşı kuzu eti * 1 adet soğan * 1 çorba kaşığı margarin * 3 adet havuç * 2 adet patates * 1 çorba kaşığı salça * 400 gr brüksel lahanası * 2 su bardağı sıcak su * 2-3 diş sarımsak * 1 adet limon suyu * Tuz, nane, kırmızıbiber, maydanoz Tarif : * Eti yıkayıp, suyu çekinceye kadar kavurunuz ![]() * Üzerine ince kıyılmış soğanı ve margarini ilave edip, kavurmaya devam ediniz ![]() * Küçük doğranmış havuç ve iri doğranmış patatesleri de ekleyip, karıştırınız ![]() * Salçayı hafifçe sulandırıp, lahanayla birlikte ete katınız ![]() * Üzerine sıcak su ilave edip, 20 dk ![]() ![]() * İndirmeye yakın, üzerine dövülmüş sarımsak, limon suyu, tuz nane ve karabiber katıp karıştırınız ![]() * Ocaktan aldıktan sonra maydanozla süsleyip, sıcak olarak servis yapabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|