![]() |
Etli Ekşili Brüksel Lahanası
brüksel lahanası nasıl pişirilir - Etli Ekşili Brüksel Lahanası nasıl yapılır - Etli Ekşili Brüksel Lahanası tarifi
Malzemeler : * 150 gr kuşbaşı kuzu eti * 1 adet soğan * 1 çorba kaşığı margarin * 3 adet havuç * 2 adet patates * 1 çorba kaşığı salça * 400 gr brüksel lahanası * 2 su bardağı sıcak su * 2-3 diş sarımsak * 1 adet limon suyu * Tuz, nane, kırmızıbiber, maydanoz Tarif : * Eti yıkayıp, suyu çekinceye kadar kavurunuz. * Üzerine ince kıyılmış soğanı ve margarini ilave edip, kavurmaya devam ediniz. * Küçük doğranmış havuç ve iri doğranmış patatesleri de ekleyip, karıştırınız. * Salçayı hafifçe sulandırıp, lahanayla birlikte ete katınız. * Üzerine sıcak su ilave edip, 20 dk. pişirmeye bırakınız. * İndirmeye yakın, üzerine dövülmüş sarımsak, limon suyu, tuz nane ve karabiber katıp karıştırınız. * Ocaktan aldıktan sonra maydanozla süsleyip, sıcak olarak servis yapabilirsiniz |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.