![]() |
Portekiz Mutfaği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portekiz MutfağiPortekiz MutfaĞi Portekiz Usulü Ciğer MALZEMELER: 500 gr kuzu ciğeri 250 gr bacon 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 defne yaprağı 2 diş sarımsak 1 adet karanfil 6 adet karabiber tanesi tuz YAPILIŞ TARİFİ: Defne yaprağı, kıyılmış sarımsak, karanfil ve karabiber tanelerinden bir sos hazırlayın ![]() saat bu sosta dinlendirin ![]() geçirin ![]() zeytinyağında kızartın ![]() pişirin ![]() ![]() tencereye alıp harlı ateşte karıştırarak kaynatın ![]() döküp servis yapın ![]() AFİYET OLSUN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Portekiz Mutfaği |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portekiz MutfağiPortekiz Usulü Dilbalığı MALZEMELER: Dilbalığı 400 gramlık (temizlenip, fileto çıkarılmış) 10 adet Sana’dan Tadım 150 ml Havuç (ince doğranmış) 1 adet Knorr soğanlı çeşniyi 10 gr su 1,25 lt Buke garni 1 adet Soğan (halkalarına ayrılmış) 4 adet Konkase domates 850 g Mantar (doğranmış)300 g Körpe taze soğan (sadece yeşil kısmı doğranmış) 1 bağ Knorr Aromat 1 çorba kş Knorr Bağlayıcı Yemek Sosu 20 g Maydanoz (ince kıyılmış) 5 çorba kaşığı YAPILIŞ TARİFİ: Dilbalığı filetolarını ve kemiklerini yıkayıp, ayrı süzgeçlere çıkarın ![]() Tadımın 35 mililitresini bir tencerede eritin ![]() ve soğanlı çeşniyi ilave ederek üzerlerine bir kapak kapatıp, soğanlar şeffaflaşıncaya kadar pişirin ![]() Tencereye balık kemiklerini, suyu ve buke garniyi ekleyin ![]() Bir taşım kaynatın ![]() ![]() 20 dakika pişirin ![]() Bu arada bir tavada Tadımın 75 mililitresini eritin ![]() ilave ederek altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın ![]() mantarları ekleyip karıştırarak 15 dakika pişirin ![]() soğanların yeşil kısımlarını katın ve bir kenarda sıcak tutun ![]() Fırınınızı 180ºC ye getirip ısıtın ![]() suyunu ince bir süzgeçten temiz bir kaçarolaya süzdürün ![]() kadar kaynatarak çektirin ![]() Dilbalığı filetolarını aromat ile baharatlayın ![]() bir fırın kabına dik biçimde oturtun ![]() karıştırın ve dil balıklarının üzerlerine gezdirin ![]() yaklaşık 10-15 dakika pişirin ![]() Fırından çıkan balıkların pişme suyunu bir kaba süzdürün ![]() kenarda sıcak tutun ![]() ![]() suyunu azar azar bu sosa yedirin ![]() yedirin ![]() ![]() mantarlı karışımı bölüştürün ![]() ![]() Salamandıraya sürün ![]() serperek servis yapın ![]() afiyet olsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Portekiz Mutfaği |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portekiz MutfağiPortekiz Usulü Salçalı Levrek MALZEMELER: 1 çay kaşığı limon suyu 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı un 1 havuç 1 kg levrek, fileto haline getirilmiş 1 patates, iri boy 2 defne yaprağı 2 domates 2 soğan, büyük boy 3 çorba kaşığı tereyağı YAPILIŞ TARİFİ: Balıkları temizleyip yıkadıktan sonra porsiyon haline getirin ![]() çukurca bir tepsiye yerleştirin ![]() kaşığı tereyağı ilave edip 15 dakika kendi buğusunda pişirin ![]() Diğer tarafta bir tencerede ince doğranmış soğanları, 2 çorba kaşığı tereyağı ile kavurun ![]() büyüklüğünde, küp şeklinde doğrayıp kavrulan soğana karıştırın ![]() birlikte 10 dakika pişirdikten sonra içine salça, küçük doğranmış domates, un, 2 bardak su ve defne yapraklarını katıp iyice karıştırın ![]() ![]() Salça yapılmak üzere pişirilen bu sebzeleri suyu ile tel süzgeçten geçirip bastırarak bir kaba süzün ![]() döküp 10 dakika hep birlikte pişirin ![]() ![]() afiyet olsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Portekiz Mutfaği |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portekiz MutfağiPortekiz Sütlacı MALZEMELER: 2 litre süt 1 çay bardağı pirinç 1 çay bardağı file fındık 3 portakal kabuğunun rendesi 1 paket vanilya 2 yemek kaşığı tarçın 1 çay bardağı antepfıstığı 2 su bardağ şeker YAPILIŞ TARİFİ: Pirinci ayıklayıp, yıkadıktan sonra 15 dakika kaynatan ![]() sütü kaynatıp, şekeri ilave ederek karıştarın ![]() Haşlanmış pirinç, file fındık, portakal kabuğu rendesi, vanilya ve yeşil fıstığı ekleyerek kaynatın ![]() koyulaştırmak için karıştırarak ilave edin ![]() kaselere boşaltın ![]() Üzerlerine rende portakal kabuğu ve tarçın serperek servis yapın ![]() afiyet olsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Portekiz Mutfaği |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portekiz MutfağiPortekiz Usulü Fırında Makarna Kullanılacak malzeme (6 kişilik): 1 paket makarna, 250 gr yağsız sığır eti, 50 gr margarin, 1 kahve fincanı çamfıstığı, 1 kahve fincanı kuşüzümü, 25 gr kurutulmuş mantar (veya 250 gr ![]() 2 tavuk karaciğeri, 4 çorba kaşığı ekmek tozu, 6 çorba kaşığı kaşarpeyniri, 4 yumurta, yeteri kadar tuz ve karabiber ![]() Yapılışı: Kuşüzümleri küçük bir kapta ıslatılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() afiyet olsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|