İtalyan Usulü Domates Çorbası Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İtalyan Usulü Domates Çorbası Tarifi Yapılışıİtalyan Usulü Domates Çorbası Yapılışı - İtalyan Usulü Domates Çorbası Tarifi Malzemeler 4 Adet iri domates 1 Adet orta boy kuru soğan 1 Su bardağı arpa şehriye 1 Çorba kaşığı un Yarım su bardağı sıvıyağ 7 Su bardağı su ya da etsuyu 2 Tatlı kaşığı tuz Üzeri İçin; 1 Su bardağı rende kaşar Yapımı: # Kuru soğan yemeklik olarak çok ince doğranır, sıvıyağda şeffaflaşana kadar kavrulur # Üzerine kabuğu soyulmuş, kuşbaşı büyüklüğünde doğranmış domates eklenir Domates, salça görüntüsü alana kadar tencerenin kapağı kapalı olarak pişirilir # Pişen domates, soğan karışımı fazla sıkı olmayan bir süzgeçten geçirilir, tekrar tencereye konur # Karışıma 1 çorba kaşığı un eklenir, kokusu gidene kadar 4-5 dakika kavrulur # Bu arada başka bir tencerede arpa şehriye yeteri kadar suda şeklini kaybetmeyecek şekilde haşlanır # Un kokusu gidince, domatesli karışıma 7 su bardağı su ya da etsuyu eklenir # Çorba kaynamaya başlayınca diğer tencerede haşlanmış şehriye eklenir, tuz katılır, 10 dakika daha kısık ateşte pişirilir, ocaktan alınır # Çorba sıcak olarak servis kaselerine konur, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir Not: İtalyan usulü domates çorbasının orijinal tarifinde, arpa şehriye yerine kırılmış makarna kullanılır |
|