ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   İtalyan Usulü Domates Çorbası Tarifi Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=427454)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:37 AM

İtalyan Usulü Domates Çorbası Tarifi Yapılışı
 
İtalyan Usulü Domates Çorbası Yapılışı - İtalyan Usulü Domates Çorbası Tarifi






Malzemeler


4 Adet iri domates

1 Adet orta boy kuru soğan

1 Su bardağı arpa şehriye

1 Çorba kaşığı un

Yarım su bardağı sıvıyağ

7 Su bardağı su ya da etsuyu

2 Tatlı kaşığı tuz

Üzeri İçin;

1 Su bardağı rende kaşar



Yapımı:


# Kuru soğan yemeklik olarak çok ince doğranır, sıvıyağda şeffaflaşana kadar kavrulur.

# Üzerine kabuğu soyulmuş, kuşbaşı büyüklüğünde doğranmış domates eklenir. Domates, salça görüntüsü alana kadar tencerenin kapağı kapalı olarak pişirilir.

# Pişen domates, soğan karışımı fazla sıkı olmayan bir süzgeçten geçirilir, tekrar tencereye konur.

# Karışıma 1 çorba kaşığı un eklenir, kokusu gidene kadar 4-5 dakika kavrulur.

# Bu arada başka bir tencerede arpa şehriye yeteri kadar suda şeklini kaybetmeyecek şekilde haşlanır.

# Un kokusu gidince, domatesli karışıma 7 su bardağı su ya da etsuyu eklenir.

# Çorba kaynamaya başlayınca diğer tencerede haşlanmış şehriye eklenir, tuz katılır, 10 dakika daha kısık ateşte pişirilir, ocaktan alınır.

# Çorba sıcak olarak servis kaselerine konur, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir.


Not: İtalyan usulü domates çorbasının orijinal tarifinde, arpa şehriye yerine kırılmış makarna kullanılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.