![]() |
İtalyan Usulü Domates Çorbası Tarifi Yapılışı
İtalyan Usulü Domates Çorbası Yapılışı - İtalyan Usulü Domates Çorbası Tarifi
Malzemeler 4 Adet iri domates 1 Adet orta boy kuru soğan 1 Su bardağı arpa şehriye 1 Çorba kaşığı un Yarım su bardağı sıvıyağ 7 Su bardağı su ya da etsuyu 2 Tatlı kaşığı tuz Üzeri İçin; 1 Su bardağı rende kaşar Yapımı: # Kuru soğan yemeklik olarak çok ince doğranır, sıvıyağda şeffaflaşana kadar kavrulur. # Üzerine kabuğu soyulmuş, kuşbaşı büyüklüğünde doğranmış domates eklenir. Domates, salça görüntüsü alana kadar tencerenin kapağı kapalı olarak pişirilir. # Pişen domates, soğan karışımı fazla sıkı olmayan bir süzgeçten geçirilir, tekrar tencereye konur. # Karışıma 1 çorba kaşığı un eklenir, kokusu gidene kadar 4-5 dakika kavrulur. # Bu arada başka bir tencerede arpa şehriye yeteri kadar suda şeklini kaybetmeyecek şekilde haşlanır. # Un kokusu gidince, domatesli karışıma 7 su bardağı su ya da etsuyu eklenir. # Çorba kaynamaya başlayınca diğer tencerede haşlanmış şehriye eklenir, tuz katılır, 10 dakika daha kısık ateşte pişirilir, ocaktan alınır. # Çorba sıcak olarak servis kaselerine konur, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir. Not: İtalyan usulü domates çorbasının orijinal tarifinde, arpa şehriye yerine kırılmış makarna kullanılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.